joi, 19 mai 2011

Chiftelute de pui la cuptor

                               Preferate de toti si ideale pentru copii.
 

Ingrediente :

500 gr. carne tocata din piept de pui
1 ceapa
1 morcov
1 ou
3 catei usturoi
1 lingurita rasa de faina
patrunjel
sare dupa gust

Preparare :

Se curata/spala ceapa, usturoiul si patrunjelul si se toaca marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu legumele, oul, sarea si faina.

Se unge o tava cu putin ulei (unt) se formeaza chiftelutele de marimea dorita si se da la cuptorul deja incins, pentru 20-25 min.

Cand sunt gata, se scot din tava si se servesc alaturi de piure de cartofi.

Dupa preferinte se pot servi ca aperitiv, cu sos, cu mazare...sau alt fel de mancare.

6 comentarii:

  1. Si eu fac chiftelutele la cuptor....is mult mai bune asa. Dar nu folosesc nici un pic de ulei, le pun direct pe o foaie de copt. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, sunt mai gustoase si mai sanatoase gatite in acest fel. Din lipsa de hartie de copt la momentul respectiv, am uns tava cu ulei :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata idee pentru alimentatia mea restrictionata : fara prajeli , sosuri si carne grasa. Iata ce am fost "nevoit" sa gatesc :

    http://malinlucian.blogspot.ro/p/supa-crema-de-legume.html

    Daca mai ai idei pentru un astfel de regim , le voi citi cu placere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In loc de carne de pui se poate folosii linte fiarta si scursa de apa.Se farama cu furculita un pahar de linte fiarta .In rest la fel .Delicios si pentru vege
      tarieni .Pofta buna

      Ștergere
  4. Ma bucur ca iti place reteta si sigur ca da, daca voi mai descoperii si eu astfel de retete, le voi testa si posta aici.
    Buna supa crema de legume :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim Silvian, iata inca o idee buna si de-a dreptul interesanta :)

    RăspundețiȘtergere