sâmbătă, 7 mai 2011

Prajitura cu iaurt, fara coacere

Prajitura cu iaurt este un desert usor si rapid de preparat deaoarece nu necesita coacere.
- pentru o tava de 30/25 cm -



Ingrediente :           

Pentru blat

200 gr. pesmet
150 gr. unt
2 linguri zahar
1 plic zahar vanilat

Pentru crema

500 gr. iaurt capsuni
500 gr. frisca
2 linguri zahar
2 plicuri de gelatina




Mod de preparare :

Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios).
Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da la rece pana ce pregatim crema.

Se bate frisca (se pun deoparte 3-4 linguri de frisca pentru ornat) si se amesteca cu iaurtul si zaharul.
Se hidrateaza gelatina in 7 linguri de apa si se pune pe foc, amestecand usor, pana la fierbere (atentie, a nu se fierbe), dupa care se amesteca cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugata in toata crema. Se amesteca bine.

Se scoate tava cu blatul de la frigider si se pune crema, intinzand-o umiform.

Se da iar la frigider pentru 2-3 ore, dupa care se scoate prajitura din tava cu ajutorul foliei, se portioneaza si se orneaza cu frisca.

6 comentarii:

  1. Usor de facut si rapid, o prajitura delicioasa pentru week-end... Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata grozav. cu siguranta voi incerca si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc si astept parerile dupa ce le incercati :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Super reteta! Abea astept sa o incerc

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut prajitura aseara. Este delicioasa! Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut :)
    Pupici Anda :*

    RăspundețiȘtergere