Mi-am adus aminte de painea facuta de mama in casa, si de fiecare data, pe langa aceasta...ne incanta placerea de dulce a copilariei si cu cate o painica dulce cu cacao. Sub cateva indrumari date de ea, am preparat si eu doua :)
Ingrediente :
1 kg faina
40 gr drojdie
5 linguri cu varf zahar
un varf cutit sare
apa calduta cat cuprinde
putin ulei ptr. framantat
Pentru crema :
5 linguri zahar
2 linguri cacao
3 linguri apa calda
Preparare :
Se freaca drojdia cu zaharul si sarea si se toarna peste faina.
Se amesteca bine si se adauga treptat apa calduta si putin ulei, framantand bine coca pana ajunge la consistenta unui aluat ca pentru paine.
Se lasa aluatul la dospit, la loc calduros.
Separat, se amesteca zaharul cu cacao si apa.
Cand aluatul a crescut destul, se imparte in doua si se intend doua foi pe care se pune crema de cacao.
Se ruleaza, se aseaza in tava unsa si tapetata.
Deasupra fiecarei painici am facut cate o impletitura din aluat.
Se unge painea cu ulei si se da la cuptorul preincalzit pentru cca. 30 min.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se unge cu putina apa cu zahar.
Se taie si se serveste cand s-a recit.
Pofta buna !
Foarte bine arata! Bravo!
RăspundețiȘtergere