luni, 5 septembrie 2011

Chec cu cacao

Clasicul chec...




Ingrediente :
(pentru o tava)

6 oua
200 ml ulei
300 gr faina
300 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
zahar pudra pt ornat

Preparare :

 Se separa albusurile de galbenusuri.
 Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat incet (ca pt maioneza), apoi se pune praful de copt stins in zeama de lamaie.

 Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza in comp. de galbenusuri, alternand cu faina in ploaie.

 Se unge tava cu ulei si se tapeaza cu faina (pesmet) si se aseaza 3/4 din compozitie.
 In compozitia ramasa se pun cele doua linguri de cacao si se aseaza deasupra in tava.
                                                 
 Se lasa la cuptorul deja incins 30-40 min la foc potrivit.
 Se scoate si se pudreaza cu zahar.
          
  Pofta mare !!!


                      

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu