sâmbătă, 18 iunie 2011

Prajitura cu cocos si ciocolata

Este sfarsit de saptamana...si dupa cum bine ne-am obijnuit, nu trebuie sa lipseasca desertul din meniu.
Asadar iata o prajitura gustoasa :


Ingrediente :

Pentru blat :                                          Pentru crema :

 5 oua                                                   375 ml lapte
 5 linguri zahar                                      50 g nuca de cocos
 3 linguri ulei                                         150 g ciocolata alba
 2 linguri cacao                                     250 ml frisca lichida
 5 linguri faina                                       10 g gelatina
 1 esenta de rom
 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare :

Blat :
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca bine.

Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor.
Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care se presara usor in compozitie, amestecand de jos in sus.

Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt, in jur de 10-12 minute la foc mediu.
Cand sunt gata, se scot si se lasa la racit.

Crema :
Se amesteca nuca de cocos cu laptele intr-un vas pe care il punem pe foc, trebuie sa dea in cateva clocote, apoi se lasa la racit (timp in care cocosul se va inmuia si va absoarbe aproape tot laptele).
 

Se hidrateaza gelatine in 3 linguri cu apa rece.
Ciocolata rupta bucatele se pune la topit cu frisca lichida. Se aduce pana la punctul de fierbere si se da deoparte, la racit. Cand ajunge sa fie calduta, se pune gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste. Se da la rece pana se intareste.
Se mixeaza pana se obtine o crema, apoi se adauga putin cate putin nuca de cocos amestecand usor.
 

Tava in care am copt foile se  tapeteaza cu folie alimentara si se  pune un blat, apoi crema si acoperim cu cel de-al doilea blat.

Se acopera bine cu folia si se da la rece pana se intareste crema.
Se orneaza cu frisca si se portioneaza.
 

4 comentarii:

  1. Ador cocos-ul, iar combinatie cu cacao/ciocolata este grozava !Arata foarte bine prajiturica si sigur e delicioasa !Servesc o feliuta:) se poate ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur ca se poate Lia :)
    Multumesc si pupici !

    RăspundețiȘtergere