sâmbătă, 28 mai 2011

Ciulama de ciuperci cu pui




Ingrediente :

500 gr. ciuperci proaspete chempignon
300 gr. piept de pui
300 gr. smantana
4 catei usturoi
2 cepe
1 leg. patrunjel
sare si piper dupa gust

Preparare :

Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute).
Ciupercile vor fierbe in suc propriu, cand acesta scade se mai poate adauga putina apa.
Se adauga pieptul de pui calit peste ciuperci.
Intre timp amestecam intr-un castron, smantana cu sare si piper. Acest amestec se rastoarna peste ciuperci si carne.
Mai lasam sa fiarba 10-15 min. dupa care se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul.

De regula se serveste cu mamaliguta.

10 comentarii:

  1. foarte buna bravo pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna,tocmai am savurat o portie.Felicitari .

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca ti-a placut :) Spor la bucatarit in continuare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suna bine..voi face chiar azi :)

      Ștergere
    2. Buna !
      Merita incercata fiindca iese tare gustoasa (noua ne place) :)
      Spor la bucatarit !

      Ștergere
  4. Multumesc de reteta....bun....bun...Eu am pus marar in loc de patrunjel pt ca nu imi place gustul de patrunjel si a iesit f buna cu toate ingredientele spuse mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este, iese foarte buna si cu marar :) Ma bucur ca ti-a placut mancarica :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioasa, spune sotia! Bucatar sotul!

    RăspundețiȘtergere