marți, 6 decembrie 2011

Prajitura Excelent


  Ingrediente : 

Pentru foi :          9 oua
                           9 linguri zahar
                           9 linguri  faina
                           1 pliculet zahar vanilat

Pentru crema :    2 oua
                           150 gr zahar
                           1 pachet margarina
                           2 lg apa
                           50 gr cacao
                           2 esente rom

Pentru glazura :  150 gr ciocolata
                            4 linguri lapte




   Preparare :


    Foile :  
    Se bat albusurile spuma cu zaharul.
    Galbenusurile se omogenizeaza cu zaharul vanilat si se toarna peste albusuri, apoi se adauga faina.
    Se imparte aluatul in jumate si se coc doua foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
    Se baga in cuptorul preincalzit pt 10-15 min, la foc potrivit.
   ( se foloseste tava mare a cuptorului )

  Crema : 
  Se amesteca ouale, zaharul si apa si se pun la fiert pe baie de aburi, cand incep sa fiarba, se adauga cacaoa, se amesteca bine si se lasa la racit.
  Se adauga margarina, cate putin si la final esentele de rom.
                  

      Glazura : 
      Ciocolata si laptele se pun pe baie de aburi si se mesteca bine pana ce ciocolata se topeste.

      Asamblare :
      Foaia se taie in 3 bucati egale si peste fiecare punem 4-5 linguri de crema.
      O foaie, un rand de crema, inca o foaie..si tot asa.
                                   
   Peste ultima foaie se toarna uniform glazura de ciocolata.
   Se da prajitura la frigider pentru cel putin o ora.
                 
         Pofta buna !!!         

7 comentarii:

  1. Ce bine arata!Vreau si eu o feliuta!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. BUNA SEARA,LAURA!PRAJITURA ACEASTA SEAMANA FOARTE MULT CU EXCELENT-UL DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU,O ADORAM,IN COFETARII SE STATEA LA RAND PENTRU O PRAJITURA.VREAU SA O PREPAR IN VARIANTA TA,DAR AM O INTREBARE:PRAJITURA-PRODUSUL-FINAL VA FI O FASIE MAI INGUSTA,DACA DA,PENTRU A OBTINE O VARIANTA MAI LATA SI TOT ASA ETAJATA,DUBLEZ CANTITATILE?MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara !
    Pentru aceasta prajitura se coc doua foi de blat, intr-o tava mare, ca cea a cuptorului. Foile le tai pe lung in trei bucati fiecare.
    Daca vrei sa iasa mai lata, va trebui sa tai foaia de blat doar in doua, asta inseamna sa coci trei blaturi si folosesti cam :
    14 oua
    14 linguri de zahar
    14 de faina
    2 plicuri zahar vanilat
    Nu dublezi cantitatile. Daca la doua foi foloseam 9 oua, inseamna ca pt. una singura ar intra 4 - 5 oua. Doar cu un sfert din cantitate le maresti.
    La fel si la crema.
    Sper ca am reusit sa explic cum trebuie :)
    Eu am descoperit prajitura aceasta decurand in comert, si mi-a placut atat de mult incat a trebuit sa o incerc in bucatarie :)

    RăspundețiȘtergere