vineri, 19 august 2011

Mancarica de ciuperci

Se poate servi sub forma de garnitura sau fel principal.




 Ingrediente :

500 gr. ciuperci   
200 gr. smantana
3 cepe
5 catei usturoi
1 legatura marar
1 lingurita pasta tomate
sare si putin ulei





Preparare :

  Se curata ciupercile, ceapa si usturoiul.
  Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in putin ulei.

  Cand ceapa devine sticloasa se adauga ciupercile si se lasa la calit pana ce sucul lasat de ciuperci scade.

 Cand au scazut, se adauga lingurita de pasta de tomate.

  Apoi se adauga usturoiul pisat si mararul tocat. Iar la final smantana si sarea dupa gust.
 
  Se mai lasa 5 min. dupa care opreste focul.
  Se serveste calda alaturi de un carnacior fript pe gratar si mamaliguta.
                                          

4 comentarii:

  1. vaaai, de cand nu am mai intrat pe plogul tau......ce de retete noi si bune...

    RăspundețiȘtergere
  2. te pup Anda :* si te poftesc la masa :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut si eu astazi mancarica de ciuperci dupa reteta ta,a iesit foarte buna! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere