joi, 6 septembrie 2018

Clatite cu ciocolata





Ingrediente :

200 gr. faina
3 oua
400 ml lapte
un plic zahar vanilat
un praf de sare
ulei pentru uns tigaia

Preparere : 

Amestecam intr-un bol : ouale, praful de sare, si plicul de zahar vanilat.
Adaugam peste acestea, treptat...faina "in ploaie" si laptele caldut.
Punem cate un polonic mic cu compozitie, in tigaia incinsa si unsa cu ulei. La foc mediu.
Cand se rumeneste si se desprinde usor clatita, o invartim pe cealalta parte si asteptam 1 min pana este gata.

In functie de prima proba, daca nu suntem multumiti de rezultat mai adaugam putin lapte sau faina, atat cat sa rezulte o foaie de clatita subtire si usor de manevrat.
La final, ungem fiecare foaie cu ciocolata si le impachetam sau le rulam.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu