VINUL ROSU
Un studiu publicat de revista "Faseb Journal", arata ca vinul rosu contine o substanta care ar lupta impotriva cancerului de san.
Resveratronul, caci asa se numeste ingredientul continut in coaja strugurilor negri, era capabil sa protejeze cobaii de laborator impotriva diabetului si a obezitatii, activand o proteina a organismului.
Cercetatorii au efectuat teste asupra celulelor de cancer la san (introduse in epubrete in vid) constatand efectul rapid de blocare a acestora. Deasemenea celulele maligne din corp sunt blocate sub actiunea resveratronului.
Cei de la revista F.J. au subliniat faptul ca beneficiile vinului sunt certe, dar femeile nu trebuie sa faca abuz de bautura, pentru ca efectele vinului rosu sa nu fie unele nocive, in loc de cele benefice. Se recomanda a fi consumat in cantitati mici ca mijloc de prevenire a bolii si nu ca tratament.
------------------- // ---------------------
Dictionar italian
Caciocavallo = branza tare din lapte de vaca. Proaspata se foloseste ca desert.
Gorgonzola = branza italieneasca fina, condimentata.
Mascarpone = branza desert din frisca proaspata, adesea aromatizata cu lichior.
Mozzarella = branza din lapte de vaca sau bivolta, afumat.
Parmezan = branza de oaie, tare, care se poate folosi numai rasa.
Provolone = branza din lapte de vaca, cel mai des afumata.
Ricotta = branza italieneasca din lapte proaspat. Se inlocuieste cu branza dulce pentru deserturi.
Salsiccia = carnet din carne de porc cu condimente.
Tomaten - sauce = sos de rosii, ulei, sare, piper si busuioc.
Andive = cicoare de gradina.
--------------------- // -----------------------
Temperatura cuptorului
Pentru a intelege mai exact ce inseamna "foc mic, potrivit" s.a.m.d., sau "120 grade...200 grade", va prezint mai jos descifrarea lor :
Foc foarte mic - 120 grade
Foc mic - 150 grade
Foc potrivit - 180 grade
Foc iute - 200 grade
Foc mare - 230 grade
Inainte de prepararea cozonacului trebuie sa ne asiguram ca toate ingredientele au aceeasi temperatura.
Cozonacii vor avea culoarea aurie, daca frecam galbenusurile cu putina sare inainte de a le introduce in aluat.
...pagina in lucru...continuam :)
Sfaturi pentru cozonaci
Cozonacii vor avea culoarea aurie, daca frecam galbenusurile cu putina sare inainte de a le introduce in aluat.
...pagina in lucru...continuam :)