joi, 23 august 2018

Gogosi


                                                            Clasic si pufos

                 


 Ingrediente : 

200 ml lapte
20 gr drojdie
30 ml ulei
2 plicuri zahar vanilat
1 ou
un praf de sare
500 gr faina
500 ml ulei pentru prajit

200 gr zahar pudra vanilat

Preparare :

Amestecam intr-un bol, zaharul vanilat, drojdia si laptele caldut.
Apoi adaugam 250 gr faina, omogenizam bine si completam cu praful de sare, oul si uleiul. La final se amesteca si restul de faina si se framanta bine.
Il lasam la crescut o ora, la temperatura camerei (acoperit cu un prosop de bucatarie).
Pregatim blatul presarat cu faina si intindem foaia de aluat, de cca 1 cm grosime.
Decupam aluatul cu un pahar sau diferite forme si lasam la crescut 15-20 min.


Intre timp pregatim o cratita in care punem 500 ml ulei. Cand uleiul este incins, putem pune gogosile la prajit cu capacul cratitei deasupra.
Cand s-au prajit pe o parte, le intoarcem dar nu mai asezam capacul. Asa vom proceda la fiecare serie.

Le scoatem pe un servetel de hartie pentru a inlatura surplusul de ulei si le dam prin zahar pudra vanilat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu