luni, 20 februarie 2012

Cremwursti in aluat

      
        Pentru diminetile perfecte, un mic dejun perfect !!!


Ingrediente :   

500 gr. faina
250 ml. lapte (caldut)
1 ou + 1 ou pentru uns
25 gr. drojdie
sare dupa gust (1 lingurita)
1/2 lingurita zahar
100 ml. ulei pentru framantat
12 bucati cremwursti (de pui)

Preparare :    

Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul.

Se adauga oul si laptele caldut si se framanta bine bine cu uleiul.

Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
 
Pe masa de lucru presarata cu faina, se intinde o foaie de aluat subtire si se taie in dreptunghiuri potrivite cat sa rulam fiecare bucata de cremwursti.

Se aseaza pe tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, se cresteaza fiecare bucata cu ajutorul cutitului, se unge cu un ou batut si se presara seminte de susan.     

Se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru circa 20 min. pana devin rumene.




                                                                                                                                  

9 comentarii:

  1. Foarte bine arata si cred ca Amalia a papat tot!

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate si varianta cu carnaciori...

    RăspundețiȘtergere
  3. Vorrei azzannarne qualcuno!! buona serata

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buni, sunt. Am facut si eu. Multumesc de idee!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pupici fetelor !!!
    Cu placere Anda, ma bucur ca ti-au placut :)))

    RăspundețiȘtergere