duminică, 17 aprilie 2011

Rulada cu nuca de cocos ( si banana )

Cantitate : 2 buc.
(Reteta preluata "... de la Oana"...am incercat si chiar este o bunatate aceasta rulada)

Ingrediente :

Pentru foaia de rulada :

500 g biscuiti cu cacao
200 ml lapte / apa
2 linguri cacao
5 linguri zahar
1 esenta rom

Pentru crema :`

1 pachet unt / margarina
100 g nuca de cocos macinata
5 linguri de zahar
1 banana




Mod de preparare :

Foaia :

Biscuitii se sfarama marunt, apoi se adauga cacaoa si se amesteca.
Se fierbe laptele cu zaharul pana cand acesta se topeste.
Se toarna peste biscuiti si se amesteca, dupa care se pune esenta de rom.

Crema:

Intr-un castron se freaca spuma untul cu zaharul si se adauga nuca de cocos.

Fiecare din cele doua compozitii de mai sus se imparte pe jumatate.

Pe o foaie de celofan se pune jumatate din aluatul de biscuiti si se intinde uniform.
Deasupra se aseaza jumatate din compozitia cu cocos si se niveleaza pana acopera toata foaia de biscuite.
La cea de a doua rulada, crema de cocos se intinde doar pe jumatate de foaie, banana se aseaza pe partea neacoperita si se ruleaza.
Se ruleaza si se pune la rece, in frigider.
Dupa ce s-a intarit, se scoate din celofan si se taie felii.

3 comentarii:

  1. mmmm arata apetisant. imi plac dulciurile cu banana si cioco/cacao. sper sa o probez si eu :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna si usor de preparat

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este Anda...doar ai degustat-o, sti cel mai bine :)

    RăspundețiȘtergere