sâmbătă, 1 octombrie 2011

Cornulete cu gem si nuca

Va poftesc la ceva dulce (ideal si in zilele de post) :
(cantitate = 40 buc.)



Ingredinte :

400 gr. faina
250 gr. margarina
1 lingura zahar
1 lingura zeama de lamaie
un varf de cutit de sare
8 linguri apa
gem si nuca pentru umplutura

Preparare :

 Intr-un castron se amesteca faina cu margarina (la temp. camerei), apoi se adauga zaharul, apa, zeama de lamaie si sarea si se framanta bine pana se obtine aluatul.      
                   
  Se prajeste nuca putin si se farama (nu foarte mic) apoi se amesteca cu gemul (de prune, in cazul meu).
                                 
  Se intinde o foaie din aluat de circa 5 mm. grosime si se taie in asa fel incat sa rezulte triunghiuri.
                               
  La baza fiecarui triunghi se pune putina umplutura si se ruleaza (incepand de la baza spre varf) astfel incat sa i-a forma unui cornulet.
 Se aseaza in tava si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 min.
 Cand sunt gata se scot si se pudreaza cu zahar.
                                                         

2 comentarii: