luni, 7 noiembrie 2011

Invartita cu nuca

      Reteta o am de la verisoara mea, a preparat-o intr-o zi si mi-a placut tare mult, asa ca am preluat-o.
     Este tare buna.
                                                
 Ingrediente:

 Foaie : 300 ml. apa calduta
              1 cubulet drojdie
              2 linguri zahar
              un praf de sare
              faina cat cuprinde (cca 500 gr.)

 Umplutura :  miez de nuca pisat (cca 200 gr)
                       zahar, dupa gust
                       ulei (pt uns)

Preparare : 
    
     Intr-un bol, se freaca drojdia cu zaharul si praful de sare.
     Se amesteca toate ingredientele pentru foaie, si se framanta bine.
  
       Se imparte aluatul in 4-5 bucati (pentru a fi mai usor de modelat), apoi se intinde foaia, se unge cu ulei si se presara pe ea un amestec din nuca macina si zahar (pus dupa gust).    
           
        Se ruleaza cu grija, se aseaza in tava unsa si tapetata si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 30-35 min.


                     

       Pofta buna !     

                                                                             

2 comentarii: