luni, 2 iulie 2012

Clatite cu gem


      Binecunoscutele clatite umplute cu diverse, da...sunt gustoase, sunt bune si-mi place tare mult sa le intorc prin aruncare.
      Asadar iata :


  Ingrediente :

500 gr. faina
2 oua
300 ml. lapte
200-300 ml. apa minerala
1 pliculet zahar vanilat
putina sare
ulei pt uns tigaia
gem de fructe




   Preparare :         

     Se pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea.
     Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie ceva mai moale decat smanatana, si se bate bine cu telul.
     Se incinge tigaia pe aragaz, se unge cu ulei si se pune cate un polonic din compozitie, miscand tigaia (rotatie) in asa fel incat sa cuprinda tot fundul tigaii.
     Cand caltita se despreinde de tigaie este semn ca s-a copt si se intoarce pe cealalta parte, prin aruncare.
     Atunci cand este gata pe ambele parti, se rastoarna pe o farfurie, se unge cu gem, se ruleaza sau impacheteaza si se aseaza pe platoul de servire.     



                                                                  

3 comentarii:

  1. Ah Laura,ce bine ca nu-mi faci pofta,acum o ora le-am facut si eu(si-am mai pastrat putin pentru sotul meu diseara).foarte bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pofta buna Anisoara :) pupici !
    Asa este Dia, pupici !!!

    RăspundețiȘtergere