miercuri, 25 septembrie 2013

Prajitura cu mure si blat "duo"




Ingrediente :

Blaturi :

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri ulei
1 lingura cacao
1 plic zahar vanilat
2 plic praf de copt
un praf de sare

Crema :

400 gr. mure
500 ml. frisca lichida
150 gr. zahar
1 plic zahar vanilat

10 gr. gelatina

Preparare : 

Se separa ouale, galbenusul se freaca cu uleiul turnat usor. 
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand bine pana se topeste.
Separat se amesteca faina cu praful de copt.
Peste spuma de albusuri se toarna galbenusurile si faina "in ploaie".
Se imparte compozitia in doua parti egale si se adauga o lingura de cacao intr-una din ele.
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia, se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 min. la foc moderat.
Repetam coacerea si cu cel de-al doilea blat.

Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa, 10 minute cat pregatim crema de fructe.
Murele se amesteca cu 150 gr. zahar si pliculetul de zahar vanilat, si se paseaza in blender.
Se pune gelatina pe foc mic (sau baie de aburi) si se tine la topit pana aproape de punctul de fierbere, dupa care se toarna in fir subtire peste pasta de fructe, amestecand continu. Apoi se incorporeaza in frisca batuta spuma.








7 comentarii: