miercuri, 18 mai 2011

Inghetata cu vanilie si cacao

  Inghetata cu vanilie si cacao...mmm...un rasfat de vara si nu numai...!



Ingrediente :     

 6 oua
 200 g. zahar
 400 ml. frisca lichida
 3 pliculete zahar  vanilat
 3 lingurite cacao
 1 esenta rom







Preparare :

Se amesteca intr-un vas 3 galbenusuri si zaharul vanilinat, si separat in alt vas 3 galbenusuri batute spuma, esenta de rom si cacaoa.

Se bat spuma cele 6 albusuri impreuna cu zaharul, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase, mixand bine


Se bate frisca bine, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase si se amesteca bine.



Se aseaza crema de cacao intr-un vas pe care-l bagam la congelator pentru aproximativ 1 ora, dupa ce aceasta s-a intarit putin, se aseaza deasupra si crema de vanilie si se da la congelator cateva ore.

Se orneaza cu ciocolata rasa.


Dupa preferinte se poate orna si cu : frisca, bucati de ciocolata, alune...

Pofta buna !!! 

6 comentarii:

  1. mi s-au lungit ochii dupa inghetata aceasta, arata foarte bine si cred ca e delicioasa. are ace de gheata?

    RăspundețiȘtergere
  2. Este delicioasa si nu are absolut deloc ace de gheata in ea, garantat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce bine arata!Imi cad ochii in gura de pofta!!!!
    Scuze eu tot bantui pe la tine pe blog!Iti doresc o zi frumoasa!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi face placere Langmina :) Te pup.
    Da...trebuie sa mai fac o inghetata, mi-am facut singura pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. buna nu va suparati daca pun la congelator inghetata de cacao o ora la mine se intareste foarte tare, e normal asa? sau tb sa las mai putin de o ora?

    RăspundețiȘtergere
  6. Seara buna !
    Nu are nimic, pana la urma asta este si ideea ...sa se intareasca pentru a nu se amesteca cu cea de vanilie :)
    Spor la bucatarit !

    RăspundețiȘtergere