Inghetata cu vanilie si cacao...mmm...un rasfat de vara si nu numai...!
Ingrediente :
6 oua
200 g. zahar
400 ml. frisca lichida
3 pliculete zahar vanilat
3 lingurite cacao
1 esenta rom
Preparare :
Se amesteca intr-un vas 3 galbenusuri si zaharul vanilinat, si separat in alt vas 3 galbenusuri batute spuma, esenta de rom si cacaoa.
Se bat spuma cele 6 albusuri impreuna cu zaharul, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase, mixand bine
Se bate frisca bine, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase si se amesteca bine.
Se aseaza crema de cacao intr-un vas pe care-l bagam la congelator pentru aproximativ 1 ora, dupa ce aceasta s-a intarit putin, se aseaza deasupra si crema de vanilie si se da la congelator cateva ore.
Se orneaza cu ciocolata rasa.
Dupa preferinte se poate orna si cu : frisca, bucati de ciocolata, alune...
Pofta buna !!!
mi s-au lungit ochii dupa inghetata aceasta, arata foarte bine si cred ca e delicioasa. are ace de gheata?
RăspundețiȘtergereEste delicioasa si nu are absolut deloc ace de gheata in ea, garantat :)
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata!Imi cad ochii in gura de pofta!!!!
RăspundețiȘtergereScuze eu tot bantui pe la tine pe blog!Iti doresc o zi frumoasa!Pupici!
Imi face placere Langmina :) Te pup.
RăspundețiȘtergereDa...trebuie sa mai fac o inghetata, mi-am facut singura pofta :)
buna nu va suparati daca pun la congelator inghetata de cacao o ora la mine se intareste foarte tare, e normal asa? sau tb sa las mai putin de o ora?
RăspundețiȘtergereSeara buna !
RăspundețiȘtergereNu are nimic, pana la urma asta este si ideea ...sa se intareasca pentru a nu se amesteca cu cea de vanilie :)
Spor la bucatarit !